Sorbet van meloen en citroen van The River Cafe

6 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 5 rijpe meloenen (cantaloupes)
  • 200 g tafelsuiker
  • 120 ml citroensap

Bereiden

Verwijder de pitten uit de meloenen en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het grof in een foodprocessor met de momentschakelaar. Doe het in een kom.

Maak een siroop van de suiker met 125 ml water. Doe de afgekoelde siroop met het citroensap bij de meloen. Draai er in een ijsmachine sorbetijs van of vries het in een passende container tot ijs. Eet het nog dezelfde dag.

Extra benodigd

Foodprocessor, ijsmachine

Geen ijsmachine

Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Sorbet van meloen en citroen van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Groen

In het 'River Cafe Kookboek Groen' leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste producten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Sorbet tips