Sorbet van meloen en citroen van The River Cafe
bereiden
Ingrediënten
- 5 rijpe meloenen (cantaloupes)
- 200 g tafelsuiker
- 120 ml citroensap
Bereiden
Verwijder de pitten uit de meloenen en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het grof in een foodprocessor met de momentschakelaar. Doe het in een kom.
Maak een siroop van de suiker met 125 ml water. Doe de afgekoelde siroop met het citroensap bij de meloen. Draai er in een ijsmachine sorbetijs van of vries het in een passende container tot ijs. Eet het nog dezelfde dag.
Extra benodigd
Foodprocessor, ijsmachine
Geen ijsmachine
Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Sorbet van meloen en citroen van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Groen
Rose Gray & Ruth Rogers
In het 'River Cafe Kookboek Groen' leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste producten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en... lees verder
© Kosmos Uitgevers