Sorbet van wortel, sinaasappel en citroen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g fijne tafelsuiker
- 300 ml versgeperst sinaasappelsap
- 400 ml vers wortelsap
- 300 ml vers citroensap
Bereiden
Breng in een pan 300 ml water met de suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Roer er dan het sinaasappelsap, wortelsap en citroensap door.
Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom. Dek de kom af en zet hem ongeveer 4 uur in de koelkast. Giet het gezeefde mengsel in de kom van de ijsmachine (die van tevoren al 12 uur in de diepvries heeft gestaan).
Zet de kom in de ijsmachine. Laat de ijsmachine ongeveer 20 tot 25 minuten draaien tot de sorbet glad en romig is. Draai niet te lang, omdat de sorbet anders hard en korrelig wordt.
Extra benodigd
IJsmachine
Geen ijsmachine?
Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Sorbet van wortel, sinaasappel en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
De ijsmachine
Philippe Lusseau
Zelf een heerlijke aardbeiensorbet, meloensorbet of chocoladeroomijs maken. Met een ijsmachine doe je dat allemaal zelf en nog veel meer. Roomijs met wortel of... lees verder
© Good Cook