Stoofperen recepten
-
tip Stoofperen in rode wijn
Vegetarisch, 50 min 8,3
-
tip Stoofperen (klassiek)
Vegetarisch, 55 min 7,3
-
Friese stoofpeertjes
Vegetarisch, 120 min 8,2
-
Jamie Oliver: stoofperen in amarone
Vegetarisch, 80 min 7,9
-
Mousse van stoofperen met roomijs
Vegetarisch, 15 min 7,6
-
Stoofperen
Vegetarisch, 55 min 8,1
-
Stoofperen in kruidige rodewijnsaus
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Stoofperen op Koreaanse wijze
Vegetarisch, 30 min 7,7
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Stoofperen recept
Schil 1 kg stoofperen en boor ze uit. Snijd grote peren in tweeën of in vieren. Zet de stoofperen met de schil van ½ citroen en zoveel kokend water op dat de peren half onderstaan. Laat de peren onder af en toe schudden op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar koken. Voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd 50 g suiker en 75 ml bessensap toe. Verwijder de citroenschil en bind het vocht met maïzena, aangemaakt met enkele lepels water. Steek voor een pittiger smaak in elke peer een kruidnagel. Verwijder deze voor het serveren.
Friese stoofpeertjes
Neem voor dit nagerecht kleine stoofperen, bij voorkeur - als ze te krijgen zijn - de zogenaamde 'marmot-peertjes'. De Friese stoofpeertjes (Fryske stienparre) kunnen op drie verschillende manieren gegeten worden: in de schil (en zo hoort het eigenlijk), spiraalsgewijs geschild (dan zien de rood-groen gestreepte peertjes er lekker vrolijk uit) of helemaal geschild. Schillen of niet is een kwestie van smaak, maar wat nooit verwijderd mag worden, zijn de steeltjes.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: Alexander Prokopenko | Shutterstock.com ]