Stoofperen op Koreaanse wijze
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 kleine nashiperen, geschild, klokhuis verwijderd, steeltje intact
- schil van 1 limoen, in smalle reepjes gesneden
- 5 cm gemberwortel
- 3 eetlepels poedersuiker
- 50 g boter
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 6 kruidnagels
- wat sesamzaad, geroosterd
Bereiden
Zet de peren met de steeltjes omhoog in een pan en doe er zoveel water bij dat ze onderstaan. Voeg de limoenschil en gember toe en laat alles 15 minuten op matig hoog vuur koken tot de peren enigszins zacht zijn.
Haal de peren uit de pan en houd ze apart. Bewaar 3 eetlepels kookvocht en gooi de rest weg. Doe de suiker, het achtergehouden kookvocht, boter, peperkorrels en kruidnagels in de koekenpan en verhit alles op matig vuur.
Wacht tot de boter bruist, leg de peren in de koekenpan en bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal ze er met een lepel uit, schep ze op kleine bordjes en garneer ze met sesamzaad.
Extra benodigd
Appelboor
Kookboek
Het recept 'Stoofperen op Koreaanse wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder
© Good Cook