Bieramisu
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 110 ml ahornsiroop
- 250 ml quadrupel
- 12 lange vingers
- 4 eieren
- 500 g mascarpone
- 1 eetlepel cacaopoeder
Bereiden
Meng 65 ml van de ahornsiroop met het bier in een steelpan en breng 10 minuten zachtjes aan de kook op een laag vuur.
Breek de lange vingers doormidden, haal door de quadrupelsiroop. Leg de op de bodem van de bierglazen.
Splits de eieren. Doe het eiwit in een brandschone kom en het eigeel in een andere kom. Voeg 1 eetlepel ahornsiroop toe aan het eigeel en klop goed los met een garde of handmixer. Roer daarna met een spatel de mascarpone door het eigeel.
Voeg 1 eetlepel ahornsiroop toe aan het eiwit en klop met de handmixer tot stijve pieken. Spatel het mascarponemengsel in delen door de losgeklopte eiwitten.
Schep het mascarponemengsel over de lange vingers in de bierglazen. Schep er nog wat quadrupel-siroop over en bestrooi met het cacaopoeder.
Bier voor erbij: quadrupel, Pastry stout.
Extra benodigd
4 brede bierglazen, handmixer
Opmerking
Dit recept heeft weinig met barbecue te maken, maar we konden de bieramisu niet weglaten. Het is een mooie afsluiting van een barbecuemaaltijd met bier. Je mag er natuurlijk ook een koffie bij drinken. We gebruiken ahornsiroop in plaats van suiker, omdat het een licht rokerig smaakje aan het resultaat geeft. Een recept met rauwe eieren, dus niet voor zwangere vrouwen. Je kan het ei vervangen door 200 ml opgeklopte slagroom.
Kookboek
Het recept 'Bieramisu' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Bier- en BBQboek
Jeroen Hazebroek & Harry Havinga
Met 'Het Ultieme Bier- en BBQboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om de perfecte match met het gebrouwen goud te vinden. Of dat nu de populaire beer can chicken is of een brisket met koffie en dubbel bier. Kies low en slow babyback ribs... lees verder
© Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Christian Fielden