Driedimensionale tiramisu
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 30 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 125 g mascarpone
- 2 eetlepels marsala
- 1 eetlepel poedersuiker
- 6 lange vingers of savoiardi (Italiaanse winkel)
- 2 glaasjes gloeiend hete espresso
- 2 eetlepels cognac
Bereiden
Hak de chocolade in heel kleine stukjes. Het resultaat moet net iets grover zijn dan wanneer je de chocola zou raspen op een grove rasp.
Doe de mascarpone, marsala en poedersuiker in een kom en klop dit luchtig met een mixer. Spatel de chocolade door het roommengsel.
Verdeel de lange vingers over twee dessertbordjes en leg er een flinke dot van het mascarponemengsel naast. Schenk de cognac in twee glaasjes en schenk hier de gloeiendhete espresso op. Zet de glaasjes op de bordjes en begin meteen te smullen.
Extra benodigd
Mixer
Opmerking
‘Een tiramisu zelf maken is erg veel werk. En soms wil je gewoon acuut de soort verzadigende, volvette, cholesterolrijke, alcoholdoordrenkte genoegdoening die tiramisu te bieden heeft. Daarom bedacht ik dit driedimensionale sneltoetje, waarin je alle tiramisu-elementen terugvindt, maar dan zonder au bain marie eieren kloppen, laagjes metselen en uren opstijven.' - Janneke Vreugdenhil
Kookboek
Het recept 'Driedimensionale tiramisu' is afkomstig uit het kookboek...
Eten Enzo
Janneke Vreugdenhil
In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder
© House of Knowledge