Sigaretten tiramisu
bereiden
Ingrediënten
- 60 tot 70 sigarettenkoekjes (gerolde oublies)
- voor de taart
- 435 g bakkersbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel dubbelkoolzure soda
- 300 ml karnemelk
- 1½ theelepel vanille-essence
- 190 g zachte boter
- 400 g suiker
- 4 grote eieren
- voor de crème
- 6 eieren, gesplitst
- 170 g suiker
- 700 g mascarpone
- 100 ml Amaretto
- 400 ml sterke koffie
- cacaopoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en ½ theelepel zout. Zet weg. Meng in een andere kom de karnemelk met de vanille.
Klop in een keukenmachine met een garde de boter zacht. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop het mengsel ongeveer 3 minuten tot het licht en luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Schraap de wand van de kom schoon.
Doe de helft van de droge ingrediënten in het eimengsel. Meng goed. Voeg het karnemelkmengsel toe. Meng goed. Voeg de rest van de droge ingrediënten toe. Meng goed. Giet het beslag in de twee voorbereide vormen.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de taarten volledig afkoelen voor je ze uit de vormen stort. Steek met de bakring een ovaal van 20 cm doorsnee uit elke taart. Verpak de ovale taarten daarna zorgvuldig in plasticfolie. Bewaar ze op een koele, droge plek.
Maak de crème. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Voeg de mascarpone en Amaretto toe. Meng goed. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel ze losjes door het mascarponemengsel.
Schik een ovale taart in de ovale bakring. Neem een kwast en bestrijk de taart met de koffie. Smeer er een derde van de crème over. Bestuif met cacao. Leg er het tweede ovale stuk taart op. Herhaal met de koffie en crème en cacao.
Neem de bakring weg en bedek de taart met de rest van de crème. Dek de taart af met plasticfolie en zet hem minstens 2 uur of tot maximaal een dag in de koelkast.
Snijd de sigarettenkoekjes in verschillende lengtes af en druk ze tegen de zijkant van de taart. Bestuif met cacao en dien direct op.
Extra benodigd
Keukenmachine, ovale bakring (Ø 20 cm), 2 springvormen (Ø 22 cm), bakpapier, plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Sigaretten tiramisu' is afkomstig uit het kookboek...
Happy happy!
Alisa Morov
Dromen van feesttaarten mag voor jong en oud. Probleemloos te maken gelaagde taarten, mooi versierde taarten, maxi charlottetaarten, speelse tiramisutaart... lees verder
© Good CookTiramisu tips
Reacties op dit recept
- Bya Dit recept heb ik voor wat betreft de creme aangepast. In plaats van de eieren heb ik 500 gr kwark toegevoegd. (Ik ben niet zo liefhebber van rauwe eieren). Heel geslaagd recept. Ziet er erg leuk uit. Erg lekker. Tip: ik had niet de 400 ml sterke koffie opgebruikt. Zou ik wel aanraden. Wordt de cake nog zachter.