Driedimensionale tiramisu
bereiden
Ingrediënten
- 30 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 125 g mascarpone
- 2 eetlepels marsala
- 1 eetlepel poedersuiker
- 6 lange vingers of savoiardi (Italiaanse winkel)
- 2 glaasjes gloeiend hete espresso
- 2 eetlepels cognac
Bereiden
Hak de chocolade in heel kleine stukjes. Het resultaat moet net iets grover zijn dan wanneer je de chocola zou raspen op een grove rasp.
Doe de mascarpone, marsala en poedersuiker in een kom en klop dit luchtig met een mixer. Spatel de chocolade door het roommengsel.
Verdeel de lange vingers over twee dessertbordjes en leg er een flinke dot van het mascarponemengsel naast. Schenk de cognac in twee glaasjes en schenk hier de gloeiendhete espresso op. Zet de glaasjes op de bordjes en begin meteen te smullen.
Extra benodigd
Mixer
Opmerking
‘Een tiramisu zelf maken is erg veel werk. En soms wil je gewoon acuut de soort verzadigende, volvette, cholesterolrijke, alcoholdoordrenkte genoegdoening die tiramisu te bieden heeft. Daarom bedacht ik dit driedimensionale sneltoetje, waarin je alle tiramisu-elementen terugvindt, maar dan zonder au bain marie eieren kloppen, laagjes metselen en uren opstijven.' - Janneke Vreugdenhil
Kookboek
Het recept 'Driedimensionale tiramisu' is afkomstig uit het kookboek...
Eten Enzo
Janneke Vreugdenhil
In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder
© House of KnowledgeTiramisu tips
Reacties op dit recept
- Aad Heeft niet meer zoveel met koken te maken?
- Charlotte Superleuk bedacht!
- Ans Lekker en snel. Ziet er leuk uit met het glaasje er naast.
- Jeannette Jammie, jammie, wij gaan dit heel snel uitproberen! De kids komen dit weekend uit India en zullen verrast zijn!
- Susan Ik vind de recepten van Janneke altijd leuk en lekker!
- Ada Erg lekker en een snel recept, ga het zeker een keer doen.
- michelleke Leuk ideetje misschien ook eens om te proberen op andere gerechten...
- elly Heb het al meerdere keren gemaakt, maar doop de vingers in de koffie en leg die onder het mascarponemengsel. Ook leuk als onderdeel bij grand dessert en dan de vingers in stukjes onder in een glaasje en mengsel erop.