Tiramisu met amaretti
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 eetlepels suiker
- 250 g mascarpone
- 4 eetlepels Marsala
- 200 g zachte amaretti (bitterkoekjes)
- 3 koppen sterke koffie
- cacao
Bereiden
Scheid de witten van de eierdooiers. Klop de eierdooiers met 2 eetlepels suiker tot een mooi schuimig mengsel. Klop er de mascarpone en dan de Marsala door. Blijf kloppen tot je een glad en homogeen mengsel hebt.
Klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker tot zachte pieken. Spatel het eiwit losjes door het mascarponemengsel.
Schep een bodempje room in een schaal met hoge rand. Dompel de helft van de bitterkoekjes eventjes in de warme koffie en schik ze dan op het roomlaagje. Giet er de rest van de room over en dan de rest van de in koffie gedompelde en dan verkruimelde bitterkoekjes.
Zet de schaal minstens 2 uur in de koelkast.
Verdeel de tiramisu met een klein lepeltje over de lepels en strooi er wat cacao over.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met amaretti' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse Italiano
Laura Zavan
Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smake-lijke mozzarella, basilicum, paprika, aubergine, gezouten kappertjes... lees verder
© Good Cook