Tiramisu met bosbessen en frambozen van Ainsley Harriott
bereiden
Bevat per portie
389 kcal
22 g eiwit
5 g vet
64 g koolhydraten
Ingrediënten
- 75 g tafelsuiker
- 500 g kwark
- 5 eetlepels magere melk
- 1 groot vanillestokje, opengesneden en de zaden eruit geschraapt
- 3 eetlepels kahlualikeur
- 4 eetlepels sterke zwarte koffie
- 100 g lange vingers, doormidden gebroken
- 100 g bosbessen, gemengd met frambozen
- 50 g pure chocolade, fijngeraspt
Bereiden
Klop in een grote kom de suiker op met de kwark, melk en vanilleschraapsel tot een gladde massa.
Meng de koffielikeur met de koffie in een grote kom. Doop de helft van de lange vingers erin en leg ze op de bodem van een paar glazen. Schep daarop de helft van de bosbessen en frambozen en de helft van het romige vanillemengsel. Bestrooi met de helft van de geraspte chocola.
Herhaal dit en maak alle ingrediënten op, begin met de lange vingers en eindig met de geraspte chocola. Zet de tiramisu voor het serveren minstens 30 minuten in de koelkast.
Opmerking
'We houden er allemaal van om ons te buiten te gaan aan een heerlijk toetje en tiramisu is dan altijd een van mijn favorieten. Met mijn versie mág je je te buiten gaan, want het bevat per portie slechts 5 gram vet.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met bosbessen en frambozen van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Snel & slank
Ainsley Harriott
'Ik wil dat dit boek alleen maar gaat over genieten van eten, het minderen van vet en het op tafel zetten van snelle, smakelijke en stevige maaltijden die feest
... lees verder © Uitgeverij TerraTiramisu tips
Reacties op dit recept
- pien Een topper bij ons in de familie! I.p.v. kwark plus vanillestokje, kant en klare vanillekwark gebruiken. Ik gebruik i.p.v. kahlualikeur Bailey's, een hele lekkere combinatie. In de winter wanneer de frambozen / bosbessen duur zijn, zijn de diepgevroren bosvruchten / frambozen van AH ook heel goed te gebruiken.