Tiramisu voor chocoholics
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade
- 250 ml melk
- 4 hele eieren
- 100 g fijne tafelsuiker
- 500 g mascarpone
- 30 lange vingers
- 4 eetlepels cacao
Bereiden
Snijd met een mes de chocolade zo klein mogelijk. Doe de stukjes in een pan. Voeg 50 ml melk toe en breng tegen de kook aan. Roer met een garde tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad is. Voeg al kloppend geleidelijk de rest van de melk toe. Laat de chocolademelk helemaal afkoelen.
Splits de eieren. Doe de dooiers in een grote kom en klop er de suiker door tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is. Voeg al kloppend met een garde beetje voor beetje de mascarpone toe tot het mengsel romig en glad is. Klop de eiwitten in een schone kom tot stevig schuim. Spatel het eiwitschuim met een pannenlikker losjes door het mascarponemengsel.
Giet de chocolademelk in een ondiepe schaal. Haal er de lange vingers met een paar tegelijk door en schik ze in een bakvorm met hoge rand. Bedek met de helft van het mascarponemengsel. Neem een fijne zeef en bestuif met wat cacao. Schik er een tweede laag door de chocolademelk gehaalde lange vingers op en bedek die met de rest van het mascarponemengsel.
Zet dan 12 uur in de koelkast. Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren met de rest van de cacao.
Opmerking
Hier is eindelijk een recept voor mensen die niet van koffie houden. Die kunnen nu ook van tiramisu genieten. Chocoholics zullen lyrisch worden van deze versie.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu voor chocoholics' is afkomstig uit het kookboek...
Tiramisu verrassend anders
Corinne Jausserand
Je bent al helemaal weg van de originele tiramisu, die zo romig, vol en heerlijk is? In dit boek vind je een schat aan variaties waar alle fijnproevers van zullen... lees verder
© Good CookTiramisu tips
Reacties op dit recept
- Annebeth Echt heel erg lekker, als je niet zo van drank en koffie houdt. Maar ook de fans van de originele tiramisu vonden dit een meer dan waardige vervanging!