Tiramisu met chocolademousse
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 eieren, gesplitst
- 110 g suiker
- 500 g mascarpone
- 30 lange vingers
- 250 ml sterke koffie, lauwwarm
- 1 glas amaretto
- 200 g pure chocola
- 100 ml slagroom, lobbig geslagen
- 4 eetlepels cacaopoeder
Bereiden
Klop de eidooiers wittig met de suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.
Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas, doop de lange vingers in de koffie en de amaretto en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken).
Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag. Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn.
Bedek de glazen met plasticfolie en laat de tiramisu minstens 5 uur in de koekast opstijven. Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder.
Extra benodigd
Plasticfolie
Tip
Garneer de tiramisu met geraspte chocola in plaats van cacaopoeder. Wilt u een sterkere smaak, vervang dan de amaretto door grappa.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met chocolademousse' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, onweerstaanbaar lekker
Eke Mariën
Chocolade is geheimzinnig, sexy, inspirerend, maar bovenal onweerstaanbaar lekker. Dit boek onthult de geheimen van deze delicatesse en staat garant voor vele... lees verder
© Caplan BooksTiramisu tips
Reacties op dit recept
- lenny Een heerlijk recept. Mijn gasten waren onder de indruk.
- theresa Kan de tiramisu ook eerst in een grote schaal gedaan worden, en later op bordjes worden geschept? Of krijg je dan een dramatisch inzakkend gebeuren?
- esther Heerlijk! Kleine opmerking, ik had voor 3 personen het recept gehalveerd, maar het was genoeg om 8 potjes te vullen!
- Maruja Heerlijk, elke keer weer een feestje!