Tiramisu met geitenkaas, vijgen en speculaas

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 125 g zachte, verse geitenkaas
  • 125 g slagroom
  • 200 g speculaaspoeder (fijn verkruimelde speculaasjes)
  • voor de vijgen op siroop
  • 250 ml ruby port
  • 1 eetlepel crème de cassis
  • 25 g fijne tafelsuiker
  • 2 snufjes speculaaskruiden
  • 6 tot 9 vijgen

Bereiden

Doe de port met de crème de cassis, de suiker en de speculaaskruiden in een pan. Breng alles aan de kook. Laat het mengsel in 5 tot 6 minuten tot de helft inkoken. Spoel intussen de vijgen af en snijd elke vijg in vier partjes. Schep de partjes vijg door de siroop en laat ze nog 1 tot 2 minuten sudderen op laag vuur tot ze met siroop zijn bedekt. Laat de vijgen van het vuur afkoelen in de siroop.

Splits het ei. Klop het eiwit met een snufje zout tot stijve pieken. Klop in een kom de geitenkaas los met de eierdooier en de slagroom. Breng op smaak met zout en peper en klop alles dan tot een glad geheel. Spatel er losjes het eiwitschuim door.

Schep een laagje speculaaspoeder onderin de glazen. Druk het licht aan met de achterkant van de lepel. Schep er wat geitenkaascrème op. Schep daar weer een laagje speculaaspoeder op en dan nog een laagje geitenkaascrème. Zet de glazen minstens 2 uur in de koelkast. Serveer deze desserts heel koud en garneer ze met wat vijgen in siroop.

Kookboek

Het recept 'Tiramisu met geitenkaas, vijgen en speculaas' is afkomstig uit het kookboek...

Speculaas

Met dit boek ontdek je de meest lekkere en spectaculaire smaakcombinaties met speculaas. Van hartige en zoete sausjes, cheesecake, soufflé... lees verder

© Good Cook

Tiramisu tips