Tiramisu in glaasjes
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 eieren van blije kippen
- 120 g suiker
- 500 ml mascarpone, een beetje losgeroerd
- ca. 15 lange vingers
- ca. 250 ml sterke koffie/espresso, afgekoeld
- cacao om het gerecht mee te bestrooien
Bereiden
Scheid de eieren in twee mengkommen; in de ene kom de eiwitten en in de andere kom de eidooiers.
Klop de eiwitten met een snufje zout en de helft van de suiker tot het pieken vormt.
Klop in de andere kom de eidooiers met de andere helft van de suiker. Roer de mascarpone bij de dooiers en meng tot een smeuïge massa. Spatel er voorzichtig de eiwitten doorheen.
Breek de lange vingers in vier stukjes zodat je ze op de bodem van de glaasjes kunt leggen (één lange vinger per glas). Schenk er de koffie overheen en bedek met het mascarpone-ei-mengsel.
Zet minimaal één uur in de koelkast om op te stijven. Strooi er vlak voor het serveren de cacao overheen.
Extra benodigd
15 glaasjes van 150 ml
Opmerking
Kijk of je de echte Italiaanse lange vingers, Savoiardi, kunt krijgen. Ze zijn te koop in (Italiaanse) delicatessenwinkels.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu in glaasjes' is afkomstig uit het kookboek...
Share
Natascha Boudewijn
In 'Share' deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit het kookatelier 'de Keuken van Greendelicious', geïnspireerd op de verschillende keukens... lees verder
© Uitgeverij Becht