Tiramisu met limoncello
- 8 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eieren
- 60 g suiker
- 250 g mascarpone
- 3 of 4 eetlepels limoncello
- 1 pot mini babà al limoncello (300 g)
- stuk sukade
Bereiden
Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen tot een dikke room ontstaat.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Roer dat voorzichtig door de mascarpone room. Voeg dan naar smaak een paar lepeltjes limoncello toe.
Leg onderin de glaasjes wat stukjes babà. Vul de glaasjes voor driekwart met room, leg er een babà op en garneer met de in kleine stukjes gesneden sukade.
Laat de tiramisu tot het moment van opdienen minstens 30 minuten koud worden in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met limoncello' is afkomstig uit het kookboek...
Tiramisu
Laura Zavan
Iedereen is het erover eens: tiramisu is absoluut het heerlijkste Italiaanse recept. Met de in zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola. Het succes... lees verder
© Uitgeverij Becht