Tiramisu met matcha
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 200 g mascarpone
- 2 eetlepels marsala of amaretto
- 1 theelepel vanille-extract
- 80 g poedersuiker
- 150 ml volle slagroom
- ½ zakje slagroomversteviger
- 3½ theelepel matcha
- 150 ml sterke koffie
- 20 lange vingers
- 2 afgestreken eetlepels ongezoet cacaopoeder
Bereiden
Meng in een kom de eidooiers, de mascarpone, de marsala, het vanille-extract en de gezeefde poedersuiker. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en 2 theelepels van de gezeefde matcha redelijk stijf. Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mascarponemengsel en bewaar in de koelkast.
Maak ondertussen de koffie. Giet de warme koffie in een diep bord. Doop de lange vingers een voor een kort in de koffie. Bedek met de helft van de lange vingers de bodem van een ronde schaal (met een diameter van ongeveer 15 cm). Breng er een laag mascarponecrème op aan en zeef daarover de rest van de matcha. Bedek de crèmelaag met de rest van de lange vingers en de overgebleven mascarponecrème.
Zet de tiramisu minstens 3 uur maar het liefst de hele nacht in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met een dikke laag cacaopoeder.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu met matcha' is afkomstig uit het kookboek...
Koken en bakken met matcha thee
Lene Knudsen
Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder
© Good Cook