Tiramisu volgens de regelen der kunst
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 hele eieren, gesplitst
- 150 g witte suiker
- 500 g mascarponekaas
- 40-45 savoiardikoekjes of lange vingers
- 300 ml bittere en sterke koffie die je hebt laten afkoelen, eventueel aangelengd met rum
- 100 g bittere cacaopoeder
Bereiden
Bereid de koffie (mokka of espresso) vooraf en laat deze afkoelen.
Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf met een snufje zout. Klop met een garde de eierdooiers met de suiker, voeg dan met een spatel de mascarpone toe en meng langzaam van onder naar boven tot een crème. Voeg ten slotte het opgeklopte eiwit toe en meng alles heel langzaam, van onder naar boven, zodat de verkregen room niet uit elkaar valt.
Schik een laagje in koffie gedrenkte, uitgelekte lange vingers op de platte bodem van een terrine of een ovenvaste schaal. Smeer op het laagje lange vingers een laagje dat gelijk is aan de helft van de bereide room. Leg er dan een tweede laag lange vingers over, geweekt en behandeld zoals de vorige. Smeer de resterende room erover.
Zet de taart twaalf uur lang in de koelkast. Met behulp van een zeef bestuif je de taart met ongezoete cacao.
Kookboek
Het recept 'Tiramisu volgens de regelen der kunst' is afkomstig uit het kookboek...
Italia con gusto e amore
Annet Daems
Annet Daems gidst je door het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met haar een schitterende road trip door de 20 regio's van de Laars. Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart
... lees verder © Uitgeverij Lannoo