Tiramisu voor twee
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 zeer verse eieren, gesplitst
- 50 g fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 300 g mascarpone
- 300 ml koffie
- 2 eetlepels rum
- 40 lange vingers
- cacaopoeder
Bereiden
Doe de eidooiers in een grote kom. Voeg suiker en vanillesuiker toe en klop tot een bleekgeel mengsel. Doe de eiwitten in een andere kom, voeg een snufje zout toe en klop tot er pieken ontstaan. Schep de mascarpone in een kom en klop licht met een vork om er wat lucht in te brengen. Schep de mascarpone geleidelijk door het eidooier-suikermengsel. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor.
Schenk koffie en rum in een ondiepe schaal en doop snel de helft van de lange vingers erin. Leg de lange vingers op de bodem van de ovenschaal en schep de helft van de mascarpone erop. Doop de rest van de lange vingers in de koffie en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Schep de rest van de mascarpone erover. Dek af met plasticfolie en zet de tiramisu ca. 6 uur in de koelkast. Serveer ijskoud.
Zeef voor het serveren een beetje cacaopoeder over de tiramisu met behulp van een klein zeefje.
Extra benodigd
Lage ovenschaal van ca. 26 cm lang, plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Tiramisu voor twee' is afkomstig uit het kookboek...
Melk, yoghurt & room
Laurence & Gilles Laurendon
Maak met melk, room, kwark, yoghurt zowel traditionele als verrassende gerechten. De recepten in dit boek zijn zoet én hartig, zoals: roerei met Parmezaanse... lees verder
© Uitgeverij Terra