Trifle met frambozen, meringue en golden syrup
bereiden
Ingrediënten
- 250 ml room met 40 % vet
- 4 eetlepels kristalsuiker
- vanille-extract
- 1 klein bakje mascarpone
- 1 zakje frambozencoulis van 150 g
- golden syrup (natuurwinkel)
- 10 kleine meringues (supermarkt of bakker)
- 250 g verse of diepvriesframbozen
- poedersuiker
Bereiden
Klop de room met de kristalsuiker en 1 theelepel vanille-extract. Doe er de mascarpone bij en klop verder tot een homogene massa.
Vul wijnglazen met een bodempje frambozencoulis, schep er wat van het roommengsel op en druppel er twee theelepels golden syrup over. Verkruimel er de meringue op en verdeel er de helft van de frambozen over. Schep daarop de rest van het roommengsel, dan de rest van de frambozen en bestrooi ten slotte alles met poedersuiker.
Laat de trifle voor het serveren even afkoelen in de koelkast. Ook lekker met andere vruchten.
Kookboek
Het recept 'Trifle met frambozen, meringue en golden syrup' is afkomstig uit het kookboek...
Food & the City
Christine van Imschoot
In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een
... lees verder © Uitgeverij Lannoo