Vegetarische miniloempia's
bereiden
Ingrediënten
- 100 g glasvermicelli
- 200 g taugé
- olie, om in te bakken
- 6 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eieren
- 150 g wortel, in reepjes van 5 cm
- ¼ spitskool, in reepjes van 5 cm
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels (vegetarische) oestersaus
- 2 eetlepels suiker
- 1 pak loempiavellen
- olie, om in te frituren
Bereiden
Laat de glasvermicelli weken in lauw water tot het zacht is, giet het af en knip in stukken van 10 cm. Week de taugé in koud water.
Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin en bak 1 ei al roerend mee.
Voeg de wortel, spitskool, taugé en glasvermicelli toe. Roerbak alles goed door elkaar. Breng op smaak met de sojasaus, oestersaus en de suiker. Laat afkoelen.
Klop het resterende ei los en vouw de loempia's. Let erop dat je het loempiavel voldoende naar binnen vouwt, deze loempia's zijn circa 10 cm lang.
Verhit de olie in de wok en frituur de loempia's ongeveer 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip
Je kunt de loempia's na het rollen ook invriezen en ze op een later moment frituren.
Kookboek
Het recept 'Vegetarische miniloempia's' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Thaise keuken
Noi Pia-Ud
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg