Nacholess
bereiden
Bevat per portie
475 kcal
51 g eiwit
17 g vet
26 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g paprika
- 100 g cherrytomaatjes
- 30 g rode ui
- 5 ml bakolie naar keuze
- 200 g kipfilet
- 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 100 g tomatenpassata
- 50 g mais
- 10 g bosui
- 40 g geraspte mozzarella light
- optioneel: crunchy bacon
- voor de guacamole (optioneel)
- 1 rijpe avocado
- 20 g magere yoghurt
- 20 g hangop (mag ook crème fraîche of kwark zijn)
- ½ tomaat (ca. 30 g)
- 40 g rode ui
- 5 ml limoensap
- optioneel: chilipeper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in partjes. Snipper de rode ui.
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur met een laagje olie. Kruid de kip met de specerijen en schroei de filet aan beide kanten.
Giet de passata in een ovenschaal. Leg de kip erop en verdeel daarbovenop alle groenten. Strooi de mozzarella eroverheen.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, zodat de kaas lekker kan smelten en de kip kan doorgaren. Als je er straks guacamole bij wilt, dan kun je die in de tussentijd maken. Pureer de avocado en meng de puree met de magere yoghurt en hangop. Snijd de tomaat en de rode ui fijn. Mix alle ingrediënten in een mengkom met het limoensap. Mocht je van pittig houden, dan kun je nog een beetje chilipoeder toevoegen.
Maak het gerecht af met gesneden bosui en serveer eventueel met de guacamole. Wil je echt uitpakken? Kies dan voor wat extra bacon voor een lekkere crunch.
Variatietip
Geen fan van kip? Denk eens aan vervangers als biefspiesjes of heerlijke vegakip!
Kookboek
Het recept 'Nacholess' is afkomstig uit het kookboek...
Intermittent fasting
Hannah Vreugdenhil
Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt
... lees verder © Spectrum