Quesadilla's met champignons
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- ¼ witte ui, gesnipperd
- 250 g champignons, in dunne plakjes
- 1 groene jalapeño of serranopeper, fijngehakt
- bakspray
- 8 maïstortilla's, gemaakt van blauwemaïsmeel
- 240 g kaas of stevige mozzarella, geraspt of gescheurd
- salsa verde de chile asado (zie onderaan het recept), om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de ui ongeveer 3 minuten tot hij zacht is. Voeg de champignon, chilipeper en een snuf zout toe en bak ze 5 minuten mee of tot ze zacht zijn.
Bespuit een comal of een koekenpan met dikke bodem met de bakspray en zet de pan op middelhoog vuur.
Werk per portie, bak de tortilla's ongeveer 3 minuten tot de rand van iedere tortilla licht goudkleurig is. Keer de tortilla, schep 30 g kaas en een achtste van het paddenstoelenmengsel op de helft van iedere tortilla en vouw de tortilla dubbel. Bak de quesadilla 2 minuten, keer hem opnieuw en bak hem tot de kaas gesmolten is.
Serveer de quesadilla's met salsa verde ernaast voor een extraatje.
Salsa verde de chile asado
Meng 10 groene serranopepers (steeltjes verwijderd) met 5 verse jalapeños (steeltjes verwijderd), ½ grof gehakte witte ui, 1 teen knoflook en 1 eetlepel zout in een sauspan en bespuit ze met bakspray. Bak het chilipepermengsel met het deksel op de pan op middelhoog vuur en roer geregeld, tot ze na ongeveer 7 minuten geroosterd zijn. Schep de ingrediënten in een molcajete of een blender, giet er 250 ml water bij en stamp of pureer het chilimengsel glad. De salsa moet behoorlijk dik zijn. Bewaar de salsa maximaal 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
Opmerking
Wat voor Mexicaan zou ik zijn als ik niet een recept voor quesadilla's als ontbijt zou opnemen? Quesadilla's: van maandag tot zondag, de hele dag door en met een enorme afwisseling in vulling. Je kunt ze overal vinden - bij metrostations, bij straatstalletjes, naast stalletjes met tamales, op straatmarkten, bij de garage van je buren, rondom de kerk. Het maakt niet uit welk uur van de dag het is, quesadilla's zijn altijd een goede keuze! Met of zonder kaas? Dat is het dilemma bij het bestellen van een quesadilla in Mexico-Stad. Het is het grote verschil tussen quesadilla's uit de stad en uit de staten. Ja, we hebben quesadilla's zonder kaas, en ze zijn verrukkelijk! Blauwe, witte of gele maïs in je tortilladeeg? Jij mag het zeggen! Ik gebruik in dit recept graag blauwe maïs.
Kookboek
Het recept 'Quesadilla's met champignons' is afkomstig uit het kookboek...
CDMX
Rosa Cienfuegos
'CDMX' is de viering van het eten in Mexico-Stad en de gerechten waarmee Rosa Cienfuegos is opgegroeid. Maak kennis met gerechten die de chilangos (inwoners) zelf maken of halen bij de diverse streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés
... lees verder © Good Cook