Quesadilla's met spinazie en artisjokken
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- gemarineerde artisjokharten
- babyspinazie
- 180 g roomkaas
- 4 grote tarwebloemtortilla's
Bereiden
Verhit wat olijfolie in een pan. Hak de knoflook fijn en doe die in de pan, bak ze 1 minuut.
Snijd de artisjokharten in stukjes en doe dit in de pan, met 3 grote handenvol spinazie. Roer goed door elkaar tot de spinazie begint te slinken.
Doe de roomkaas met zout en peper in de pan. Roer goed door elkaar. Verwarm het goed en zet het dan apart.
Zet een andere pan, met antiaanbaklaag, op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en vul het met een vierde van het artisjokmengsel en een handvol spinazie. Besmeer alleen de ene helft van de tortilla.
Vouw de tortilla dubbel en bak tot de onderkant mooi bruin is (ongeveer 2 minuten) en draai de quesadilla dan om en bak nog eens 2 minuten. Leg het op een bord.
Herhaal dit met de rest van de tortilla's. Snijd iedere tortilla door de helft en dien op.
Kookboek
Het recept 'Quesadilla's met spinazie en artisjokken' is afkomstig uit het kookboek...
Mob Veggie
Ben Lebus
'Mob Veggie' is het ultieme vegetarische kookboek, met alles wat je nodig hebt om perfecte vegetarische gerechten te maken. Je zult nooit meer worstelen met een veggie of vegan alternatief voor je vrienden die geen vlees eten, in dit boek vind je het... lees verder
© Citrus