Quesadilla's met zwarte bonen, jalapeno en mozzerella
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie, plus extra om te bestrijken
- 1 rode ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode paprika, zonder zaad en in ringen
- 1 jalapeñopeper, zonder zaad en gehakt
- blikje zwarte bonen, afgegoten
- 2 grote zachte tortilla's
- 50 g mozzarella, afgegoten en in plakjes
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur en bak de ui in 8-10 minuten zacht. Voeg de knoflook, rode paprika en jalapeño's toe en bak deze nog 2 minuten onder af en toe roeren. Meng er de zwarte bonen door en wat zout en peper en warm alles door. Prak het geheel dan fijn met een vork.
Verwarm de grill voor tot matig hoog en bekleed de grillpan met aluminiumfolie. Schep het bonenmengsel op een van de tortilla's en dek het af met de mozzarella en met de tweede tortilla.
Gril de quesadilla in 4-5 minuten goudbruin en knapperig en keer hem met een spatel of paletmes voorzichtig om. Bak de andere kant nog 4 minuten. Snijd hem in parten en serveer hem warm.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Quesadilla's met zwarte bonen, jalapeno en mozzerella' is afkomstig uit het kookboek...
Vegetarisch nieuwe stijl
Nicola Graimes
'Vegetarisch nieuwe stijl' biedt elke fulltime of parttime vegetariër meer dan genoeg inspiratie voor creatieve maaltijden zonder vlees en bewijst voor eens en voor altijd... lees verder
© Kosmos Uitgevers