Crunchy vistaco's met jalapañosaus

4 taco's
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 tot 400 g kabeljauw of zeeduivel of zeewolf
  • 60 g bloem
  • 2 eetlepels maismeel
  • 2 eetlepels maiszetmeel
  • 1 koffielepel chilivlokken (of cayennepeper)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 ml licht bier (bijvoorbeeld Corona)
  • 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld van de schapenkaas)
  • 4 kleine tortilla's
  • enkele blaadjes gemengde sla
  • ½ avocado, in plakjes
  • enkele blokjes schapenkaas in olie (of feta in olie)
  • enkele blaadjes spinazie, basilicum of koriander
  • voor de jalapeñosaus
  • 1 grote jalapeñopeper
  • 1 kleine handvol korianderblaadjes
  • 3 of 4 lente-uitjes
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • ½ avocado

Bereiden

Doe alle ingrediënten voor de jalapeñosaus met ca. 100 ml water en peper en zout naar smaak in de blender en mix tot je de consistentie hebt van een smoothie. Als je van pikant houdt, hoef je de zaadjes van de jalapeñopeper niet te verwijderen.

Dep de vis droog met keukenpapier en snijd hem in stukken.

Doe de helft van de bloem in een schaal.

Meng de rest van de bloem met het maismeel, het maiszetmeel, de chilivlokken, het bakpoeder, peper en zout. Klop het ei los en roer het samen met het bier onder het bloemmengsel.

Verhit flink wat olie in een pan. Wentel de vis eerst in de bloem en doop hem daarna in het bierbeslag. Laat de vis 3 tot 5 minuten aan elke kant bakken in de pan tot hij licht goudbruin is. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

Verwarm de tortilla's aan beide kanten in een droge pan. Vul de tortilla's met wat sla, avocado, vis, jalapeñosaus en kaas. Werk af met spinazie, basilicum of koriander, waar je maar zin in hebt.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Crunchy vistaco's met jalapañosaus' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Nordic

De 75 gerechten in 'Easy Nordic' zijn lekker, snel en gezond en maken het makkelijk om een druk leven toch te combineren met een gezonde levensstijl... lees verder

© Manteau

Taco tips