Taco met haring en avocado
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 430 kcal
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- 3 eetlepels zure room
- sap van ½ citroen
- 3 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 4 kleine soft-taco's (of tortilla's)
- 3 eetlepels olijfolie
- 75 g waterkers of veldsla
- 4 haringen, in brede repen
Bereiden
Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, 1 eetlepel citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper naar smaak overheen.
Bestrijk de taco's dun met 1 eetlepel olijfolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Leg de taco's op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit.
Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de haring over de taco's. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven.
Variatietips
Vervang de tomaten door een bakje kerstomaatjes. Besprenkel de haringen met citroensap en wat tequila.
Kookboek
Het recept 'Taco met haring en avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis