Taco's met garnalen en kaas

10 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 poblanopeper (o.a. online) of paprika
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels gesnipperde rode ui
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • ½ stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 450 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 60 g geraspte manchego, cheddar of mozzarella
  • 10 tarwe- of maïstortilla's
  • voor de toppings
  • lente-uiringetjes
  • pico de gallo (zie onderaan het recept)
  • avocadocrème (zie onderaan het recept)
  • partjes limoen, om mee te serveren

Bereiden

Rooster de poblanopeper of de paprika rondom boven een vlam of op een bakplaat onder de grill, tot de schil geschroeid is. Voeg de peper of paprika toe aan een hersluitbare plastic zak, maak dicht en laat 5 tot 6 minuten rusten. Haal uit de zak en wrijf de geschroeide schil er met een schone theedoek af. Verwijder het steeltje en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Voeg de olie toe aan een (gietijzeren) koekenpan op middelhoog vuur, verhit kort en voeg dan de ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak de ui en bleekselderij glazig, voeg de garnalen, chilipeper of paprika toe en bak ongeveer 3 minuten, tot de garnalen lichtroze en gaar zijn.

Bestrooi met de geraspte kaas en zet het vuur laag. Verwarm de tortilla's kort in een comal of gietijzeren koekenpan. Schep het garnalenmengsel op de tortilla's zodra de kaas is gesmolten. Verdeel de lente-ui en de pico de gallo erover en besprenkel met de avocadocrème. Serveer met de partjes limoen.

Zelfgemaakte pico de gallo

Snijd 3 grote tomaten, ¼ gepelde rode ui en 2 jalapeño's (steeltjes verwijderd) in blokjes en voeg met de fijngesneden blaadjes van 8 takjes verse koriander toe aan een mengkom. Meng alles door elkaar. Voeg het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zwarte peper en naar smaak wat zout toe. Roer door en breng indien nodig verder op smaak. Maak de pico de gallo pittiger met meer jalapeño's, of zuurder met meer limoensap. Serveer direct of bewaar 3 tot 5 dagen afgedekt in de koelkast.

Zelfgemaakte avocadocrème

Halveer en ontpit 2 kleine of 1 grote avocado en schep het vruchtvlees in een keukenmachine. Hak 1 jalapeño (steeltje verwijderd) grof en voeg met 240 g zure room of Griekse yoghurt, 90 ml melk, 6 takjes koriander, het sap van 1 limoen, ½ theelepel gemalen zwarte peper en ½ theelepel knoflookpoeder en zeezout naar smaak toe aan de keukenmachine. Pureer tot een gladde crème en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer direct of bewaar 3 tot 5 dagen afgedekt in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Taco's met garnalen en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Tasty taco's

De lekkerste en originele taco's maak je gewoon zelf thuis met 'Tasty taco's' van de Mexicaanse Victoria Elizondo. Meer dan 60 taco's die doordeweeks snel op tafel staan, of wat uitgebreidere recepten voor het weekend; met vegetarische

... lees verder

© Good Cook

Taco tips