Taco's met gegrilde biefstuk
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees, middenrif, bavette of dikke lende
- 3 x 330 ml Mexicaans bier
- 2 eetlepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 12 lente-uien
- 12 tortilla's (Ø 16 cm)
- om erbij te serveren
- guacamole
- pico de gallo
- salsa habanero y piña
- limoenpartjes
Bereiden
Leg het vlees in een grote kom, giet het Mexicaanse bier over het vlees en breng het op smaak met zout en peper. Roer om te mengen, dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast.
Verwarm de volgende dag een grillplaat en een vlakke plaat tot hoge temperatuur. Leg de lente-uien op de plaat en rooster ze 10 minuten of tot ze licht geblakerd zijn. Schep ze van de plaat op een bord. Leg het vlees op de grill en rooster het 3 tot 4 minuten aan iedere kant voor medium-rare of bak het zoals jij het wilt. Haal het vlees van de grill en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees in stukken van 2 cm.
Verdeel het vlees over de tortilla's en beleg ze met guacamole, pico de gallo en salsa de habanero y piña. Knijp een limoenpartje uit boven de lente-uien en breng ze op smaak met zout. Serveer de taco's met extra limoenpartjes en een koud biertje.
Opmerking
In het noorden van Mexico zijn taco's met gegrilde biefstuk het populairst, wat misschien geen toeval is, omdat hier het grootste gedeelte van het vlees wordt geproduceerd. Ondanks dat ik uit Mexico-Stad kom, aten we deze taco's altijd tijdens de zondagse lunch met familie en vrienden. Vergeet niet om er een koud biertje bij te serveren!
Kookboek
Het recept 'Taco's met gegrilde biefstuk' is afkomstig uit het kookboek...
Comida Mexicana
Rosa Cienfuegos
'Comida Mexicana' biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen. Duik de keuken in en begin bij de basis: maak zelf tortilla's, salsa verde of roja en frijoles charros, het meest gegeten bonengerecht in
... lees verder © Good Cook