Taco's met kip, mais en salsa

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 gebraden kip
  • 2 verse maiskolven
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 20 g boter
  • 8 maistortilla's met een doorsnee van 15 cm
  • klassieke salsa
  • 2 tomaten, zaadjes verwijderd
  • 1 rijpe avocado
  • cheddarsaus
  • ½ bosje koriander, blaadjes fijngesneden

Bereiden

Snijd de gebraden kip in kleine stukjes (kan zowel warm als koud worden verwerkt).

Doe de maiskolven in een koekenpan met de plantaardige olie en een glas water. Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Sla deze stap over als je voorgekookte maiskolven gebruikt.

Gril de gekookte maiskolven dan in een gietijzeren grill- of koekenpan, bedruip ze met een klontje gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper. Snijd de korrels van de kolven.

Verdeel wat van de klassieke salsa over de tortilla's en beleg ze met de stukjes gebraden kip en de mais. Zet ze 5 minuten onder de grill als je de taco's warm wilt serveren - koud kan ook.

Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes. Verdeel ze over de taco's en garneer met de cheddarsaus en korianderblaadjes.

Vouw de taco's dubbel en serveer.

Het recept 'Taco's met kip, mais en salsa' is afkomstig uit het kookboek Taco's van .

© Uitgeverij Becht.

Taco tips