Taco's kip tikka

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 2 theelepels fijn zout
  • 2 theelepels tex-mexkruiden of garam masala
  • 500 g kipreepjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 maistortilla's met een doorsnee van 15 cm
  • 1 handje rucola
  • 50 g rodekool, in reepjes
  • rode-uienpickles (zie onderaan het recept)
  • ½ bosje koriander, blaadjes fijngesneden
  • 1 limoen, in partjes

Bereiden

Doe de yoghurt, olijfolie, het sap van 1 limoen, 1 theelepel fijn zout en de tex-mexkruiden of garam masala in een kom en meng goed. Voeg dan de kipreepjes toe en schep om. Dek de kom af en laat de kip 30 minuten marineren in de koelkast. Bak de kipreepjes vervolgens bruin in een koekenpan en zet apart.

Meng de Griekse yoghurt in een kom met de mosterd, de resterende theelepel zout en het sap van de tweede limoen. Besmeer de tortilla's met de limoenyoghurt (bewaar wat als topping) en beleg ze met de rucola, rodekool en wat stukjes warme kip tikka.

Garneer de taco's met de uienpickles, korianderblaadjes, een kneepje limoensap en wat van de resterende limoenyoghurt.

Vouw de taco's dubbel en serveer.

Rode-uienpickles

Snijd 2 rode uien in reepjes of plakjes, doe ze in een kom en giet 150 ml heet water erover. Meng in een andere kom 50 g kristalsuiker, 250 ml natuurazijn en 20 g fijn zout; laat de suiker en het zout goed oplossen. Giet het mengsel over de groenten en meng goed. Doe alles in een luchtdichte pot en zet een nacht in de koelkast. De pickles zijn de volgende dag klaar en zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Het recept 'Taco's kip tikka' is afkomstig uit het kookboek Taco's van .

© Uitgeverij Becht.

Taco tips