Taco's met zalm en mangosalsa
bereiden
Ingrediënten
- 400 g zalm in eigen nat (uit blik)
- 1 citroen
- ½ rode chilipeper
- 4 tacoschelpen
- voor de salsa
- 1 mango, in heel kleine blokjes
- 1 avocado, in heel kleine blokjes
- sap en rasp van 1 citroen
- ½ rode ui, gesnipperd
- ½ rode chilipeper, gesnipperd
- 1 handvol koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- voor erbij
- 4 eetlepels zure room
- gemengde jonge sla
Bereiden
Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele stukjes vel en graten. Maak de zalm met een vork los.
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen. Meng de zalm met zeste en citroensap naar smaak.
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de chilipeper en hak hem heel fijn. Doe hem bij de zalm. Kruid met wat peper.
Vul de tacoschelpen met zalm.
Meng de mango, de avocado, citroensap- en zeste (naar smaak), de rode ui, het pepertje en de koriander met de olijfolie tot een pittige salsa.
Serveer de taco's met de salsa, de zure room en een groene salade.
Kookboek
Het recept 'Taco's met zalm en mangosalsa' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond koken in een handomdraai
diverse auteurs
Gezond koken kun je leren. Het is zelfs niet zo moeilijk. Bovendien kost het niet meer tijd en hoeft het zelfs helemaal niet duurder te zijn. In dit kookboek tonen we
... lees verder © Uitgeverij Lannoo