Vistaco's met limoenyoghurt
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g witvisfilets
- 2 rijpe avocado's
- ½ citroen
- 150 g Griekse yoghurt
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 handje korianderblaadjes, fijngehakt
- 8 maistortilla's met een doorsnee van 15 cm
- 100 g rodekool, in reepjes
- radijspickles, in plakjes (zie onderaan het recept)
- tex-mexkruiden
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de witvisfilets al roerend 5-8 minuten op middelhoog vuur. De vis zal in de pan in vlokken uit elkaar vallen en lichtjes verkleuren. Haal de pan van het vuur en schep de vis op een bord.
Schil de avocado's, snijd ze in dunne plakjes en knijp er een beetje citroensap over uit.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met het limoensap, de mosterd, knoflookpoeder, koriander en wat zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Besmeer elke tortilla met 1 eetlepel limoenyoghurt (bewaar wat als topping) en verdeel de avocadoplakjes en de gebakken vis over de taco’s.
Garneer met de rodekoolreepjes en radijspickles. Sprenkel er wat van de resterende limoenyoghurt over en voeg tot slot een snufje tex-mexkruiden toe.
Vouw de taco's dubbel en serveer.
Radijspickles
Snijd 6 radijzen in reepjes of plakjes, doe ze in een kom en giet 150 ml heet water erover. Meng in een andere kom 50 g kristalsuiker, 250 ml natuurazijn en 20 g fijn zout; laat de suiker en het zout goed oplossen. Giet het mengsel over de groenten en meng goed. Doe alles in een luchtdichte pot en zet een nacht in de koelkast. De pickles zijn de volgende dag klaar en zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast.
Het recept 'Vistaco's met limoenyoghurt' is afkomstig uit het kookboek Taco's van Sandra Mahut.
© Uitgeverij Becht.