Caesar salade wraps
bereiden
Ingrediënten
- 5 eieren
- 500 g kipfilet of kiphaasjes
- 1 bord bloem
- 1 bord paneermeel
- boter of margarine om te bakken
- 2 avocado's
- 8 middelgrote wraps
- 1 krop romaine sla
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- voor de dressing
- 3 eetlepels zure room
- 2 eetlepels mayonnaise
- 3 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook
Bereiden
Klop 2 eieren los op een bord. Kook de andere 3 gaar in een pan in ca. 8 minuten.
Snijd de kip in langwerpige stukken. Kruid ze met een snuf peper en zout. Haal deze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en bak de kipstukjes krokant en goudbruin in ca. 10 tot 15 minuten.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en pers de knoflook er bij. Snijd de avocado's in plakjes. Pel de gekookte eieren en snijd ook in partjes. Leg op een wrap wat sla, stukken kip, plakjes avocado en ei. Schep een beetje dressing erop en bestrooi met Parmezaanse kaas. Vouw de wraps dicht en steek vast met een prikkertje.
Extra benodigd
Prikkertjes
Variatietip
Voor een vegetarische variant kun je stukjes vegetarische kip gebruiken zonder te paneren en extra croutons toevoegen aan de wrap-vulling.
Tip
Je kunt de wraps serveren als ze gevuld zijn maar ook alle ingrediënten los op tafel zetten en iedereen zijn of haar eigen wrap laten maken.
Kookboek
Het recept 'Caesar salade wraps' is afkomstig uit het kookboek...
Leuke Recepten - het kookboek
Sandra & Eric Waterschoot
De beste en lekkerste recepten van LeukeRecepten.nl, een van de grootste foodblogs van Nederland. Het gelijknamige kookboek bevat makkelijke basisrecepten én vele verrassende varianten daarop. In deze editie staan 8 splinternieuwe
... lees verder © Fontaine Uitgevers