Slawraps met rundergehakt en mangosalsa
bereiden
Bevat per portie
128 kcal
10 g eiwit
6 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 120 g mager rundergehakt
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 90 g gepelde tomaten
- 4 mooie Romeinse slabladeren
- voor de salsa
- 50 g rode paprika
- 60 g tomaat
- ½ rode ui (ca. 30 g)
- 50 g komkommer
- 50 g mango
- takje bladpeterselie
- citroensap
- optioneel: olijfolie
- voor de garnering
- 60 g gekleurde cherrytomaatjes
- 60 g rodekool
- 10 g jalapeño
- 10 g bosui
- voor de avocadocrème
- ½ avocado (ca. 60 g)
- 100 g magere kwark
- 10 ml citroensap
- 20 g jalapeño
Bereiden
Kruid het gehakt met paprika- en knoflookpoeder. Bak het gehakt aan en voeg zodra het gehakt gaat kleuren de tomaten toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat de gehaktmix 5 minuten pruttelen, schep het in een zeef en laat het uitlekken.
Nu kunnen we aan de salsa beginnen. Snijd alle groenten en de mango in zo klein mogelijke blokjes en hak de peterselie fijn. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng de salsa op smaak met een beetje zout en wat citroensap. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe (de olie is niet in de calorieën meeberekend).
Snijd voor de garnering de cherrytomaatjes in partjes, de rodekool in reepjes en de jalapeño in kleine ringetjes. Snipper de bosui fijn.
Heb je zin in wat extra's? Maak dan de avocadocrème. Mix avocado, kwark, citroensap en jalapeño met de staafmixer. Maak de crème op smaak met wat peper en zout.
Vul de sla-bladeren met de gehaktmix en de salsa. Maak je tacofeestje af met de garnering en eventueel de avocadocrème.
Kookboek
Het recept 'Slawraps met rundergehakt en mangosalsa' is afkomstig uit het kookboek...
Intermittent fasting
Hannah Vreugdenhil
Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt
... lees verder © Spectrum