Turkse wrap met gehakt (dürüm)
- 1 wrap
- 25 min
- waardering 8,7
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- voor het deeg
- 100 g bloem
- voor de vulling
- 100 g rundergehakt
- 60 g lamsschouder, gemalen door de slager
- 1 teentje knoflook, geperst
- enkele uienringen, gesnipperd
- enkele takjes peterselie, fijngehakt
- voor de rauwkost
- sla, fijngesneden
- rode ui, gesnipperd
- rucola
- peterselie
- plakjes tomaat bestrooid met zout, sumak (Turkse winkel) en pul biber (chilivlokken, Turkse winkel)
Voorbereiden
Bereid eerst het deeg. Meng in een kleine kom de bloem met 90 ml lauw water en een snufje zout. Kneed het deeg goed door en rol er een bal van. Laat minstens 1 uur rusten (of nog liever een hele nacht).
Bereiden
Meng het rundergehakt met de lamsschouder, knoflook, ui, peterselie en wat zout. Kneed het vleesmengsel rond spiesen (gebruik je houten spiesen, week ze dan eerst in water). Gril de spiesen op de barbecue of onder de grill van de oven, of bak ze in een braadpan.
Rol het deeg na de rusttijd op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel. Bak de wrap 30 seconden aan elke kant in een droge, hete koekenpan.
Schep de rauwkost in het midden van de wrap, schep daarop de gehaktvulling en vouw de wrap dicht. Serveer warm.
Kookboek
Het recept 'Turkse wrap met gehakt (dürüm)' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Istanbul
Pomme Larmoyer
Waan je met 'Recepten uit Istanbul' in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden... lees verder
© Good Cook