Mexicaanse wraps met biefstuk in pittige saus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 50 g ontbijtspek, fijngesneden
- 150 g chorizo, fijngesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes
- 250 g biefstuk, in dunne plakjes
- 4 wraptortilla's
- guacamole (pot)
- 125 ml zure room
Bereiden
Bak in een wok het spek en de chorizo zachtjes uit. Schep wat bakvet in een koekenpan. Voeg de ui, Spaanse peper en paprika aan de chorizo toe en bak alles op matig vuur 8-10 minuten; roer het mengsel regelmatig door. Voeg de tomaat toe en bak alles nog 5 minuten tot de tomaten zacht zijn en het vocht bijna verdampt is.
Verhit het bakvet in de koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur knapperig bruin. Schep het vlees door de chorizosaus en warm alles even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bak de tortilla's in een droge koekenpan aan weerszijden knapperig. Leg ze op de borden en schep het vlees in het midden. Vouw de zijkanten erover en schep er wat guacamole en room op. Lekker met een salade met ijsbergsla en radijs.
Kookboek
Het recept 'Mexicaanse wraps met biefstuk in pittige saus' is afkomstig uit het kookboek...
Spiekboekje wijn
Hubrecht Duijker
'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder
© Inmerc