Mexicaanse wraps met biefstuk in pittige saus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 50 g ontbijtspek, fijngesneden
  • 150 g chorizo, fijngesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes
  • 250 g biefstuk, in dunne plakjes
  • 4 wraptortilla's
  • guacamole (pot)
  • 125 ml zure room

Bereiden

Bak in een wok het spek en de chorizo zachtjes uit. Schep wat bakvet in een koekenpan. Voeg de ui, Spaanse peper en paprika aan de chorizo toe en bak alles op matig vuur 8-10 minuten; roer het mengsel regelmatig door. Voeg de tomaat toe en bak alles nog 5 minuten tot de tomaten zacht zijn en het vocht bijna verdampt is.

Verhit het bakvet in de koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur knapperig bruin. Schep het vlees door de chorizosaus en warm alles even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bak de tortilla's in een droge koekenpan aan weerszijden knapperig. Leg ze op de borden en schep het vlees in het midden. Vouw de zijkanten erover en schep er wat guacamole en room op. Lekker met een salade met ijsbergsla en radijs.

Kookboek

Het recept 'Mexicaanse wraps met biefstuk in pittige saus' is afkomstig uit het kookboek...

Spiekboekje wijn

Hubrecht Duijker

'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Wraps recept tips

Reacties op dit recept

  • BiancaDank je, heb het in mijn kookboek gezet.

    reageren

  • peterlekker die chorizo erbij, dat geeft dat "bestimte etwas". verder heb ik er verse koriander bijgedaan, dat maakt het helemaal af.

    reageren

  • corrieDit ga ik zeker maken het lijkt me heerlijk.

    reageren

  • KarinHeerlijke wraps met inderdaad een lekker pittige saus. Zeker voor herhaling vatbaar in ons carnivorengezin. Hoewel het niet erg Mexicaans was, heb ik er een schaaltje met geraspte Parmezaanse kaas bij gezet.

    reageren