Garnalencocktail met avocado en cocktailsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 blaadjes romaine sla
- ½ avocado, in plakjes
- 4 gekookte grote garnalen, in de lengte gehalveerd
- 1 Florida Grapefruit, in partjes
- voor de saus
- 10 eetlepels Florida Grapefruit sap
- 1 eidooier
- 1 theelepel mosterd
- 250 ml druivenpitolie
- 1 eetlepel ketchup
- scheutje cognac
Bereiden
Reduceer voor de saus het grapefruitsap in een steelpan op hoog vuur tot een derde. Laat afkoelen.
Meng de eidooier met de mosterd, zout en peper. Voeg al roerend beetje bij beetje de olie toe. Voeg tenslotte de ketchup, cognac en het afgekoelde grapefruitsap toe en roer tot een gladde cocktailsaus.
Leg in elk van vier cocktailglazen een blaadje sla. Schenk een beetje cocktailsaus over de al en leg er plakjes avocado op. Voeg een grote garnaal en een partje grapefruit toe en breng de garnalencocktail op smaak met zout en gemalen peper.
Tip
Je kunt ook kant-en-klare cocktailsaus gebruiken.
Het recept 'Garnalencocktail met avocado en cocktailsaus' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit