Hollandse garnalencocktail
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems
- 2 tomaten, ontpit en in blokjes
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 eetlepels witte vermout of sherry
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 5 eetlepels mayonaise
Bereiden
Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes.
Schep in een kom de garnalen en de tomaatblokjes door elkaar.
Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad.
Sprenkel de dressing over de garnalencocktail.
Het recept 'Hollandse garnalencocktail' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau