Garnalencocktail met komkommer
bereiden
Bevat per portie
145 kcal
Ingrediënten
- ½ sinaasappel
- ½ kleine komkommer, zonder zaadjes en in kleine blokjes
- 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
- 75 g waterkers, alleen de blaadjes
- 200 g Hollandse garnalen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- mespunt chilipoeder
Bereiden
Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Schep in een kom de komkommerblokjes met de geraspte sinaasappelschil, dille en 2 eetlepels sinaasappelsap door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop.
Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.
Variatietip
Vervang de Hollandse garnalen door cocktailgarnalen. Ook lekker als buffethapje in kleine borrelglaasjes.
Het recept 'Garnalencocktail met komkommer' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau