Gerookte zalm op gegrilde courgette
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Lunchgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 320 kcal
- 26 g eiwit
- 20 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eetlepels basilicumolie
- ½ theelepel kerriepoeder
- 150-200 g gerookte zalm
- 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiden
Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan beide kanten en laat ze iets afkoelen.
Verdeel de courgette over twee borden. Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.
Extra benodigd
Grillpan
Variatietip
Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille. In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.
Vervangende vis
Gerookte heilbot, gerookte forel, gerookte paling
Kookboek
Het recept 'Gerookte zalm op gegrilde courgette' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis