Gerookte zalm met tzatziki

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Grieks
  • Vis

bevat per portie

  • 170 kcal
  • 16 g eiwit
  • 10 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 2 theelepels knoflookpuree op olie (potje)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 15 g verse dille
  • 200 g gerookte zalm, in grove repen

Bereiden

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd een kwart van de komkommer in heel kleine blokjes en de rest in grote blokjes. Bestrooi de komkommer met zout, houd de kleine blokjes apart, en laat de komkommer ca. 15 minuten liggen.

Dep de komkommer droog met keukenpapier en roer de kleine blokjes met de knoflookpuree door de Griekse yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg in een niet te grote, hoge glazen schaal een laag komkommerblokjes en wat paprika en dille. Verdeel hierover luchtig de helft van de zalmreepjes en schep een derde van de tzatziki erop. Herhaal deze volgorde nog een keer en verdeel dan tot slot de rest van de komkommer, paprika en tzatziki erover. Garneer met de rest van de dille.

Zet de schaal minstens 1 uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Bron

Het recept 'Gerookte zalm met tzatziki' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: mubus7 | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Gerookte zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • LouisseHet lijkt mij een heerlijk voorgerecht of voor de borrel. Echter, kan er ook gewoon fijn geraspte verse knoflook (b.v. 1 kleine teen) i.p.v. de knoflook uit potje. Want verder zal ik de knoflook uit pot niet meer gebruiken.

    reageren

  • AnnaNatuurlijk kun je verse knoflook gebruiken, lekker zelfs. Gewoon een teentje snipperen of persen en toevoegen.

    reageren

  • IngeLijkt mij ook een heerlijk gerechtje. Ben ook van plan om het morgen te gaan maken;). Wat de knoflook betreft: ik zelf rasp de teentjes altijd met een fijne rasp. Heerlijk gewoon: je houdt zo veel meer smaak over dan wanneer je het perst of snijdt. Wat ook heerlijk is i.p.v. 'gewone' knoflook is de zogenaamde knoflookuitjes. Zit nog meer smaak aan dan gewone knoflook.

    reageren

  • PietjeHeerlijk gerechtje. Heb het gemaakt met verse knoflook, als voorgerecht. Dank voor de tip om de knoflook te raspen, ga ik in het vervolg zeker doen. Maria

    reageren

  • carlaZiet er heel lekker uit, ga ik zeker eens maken, maar nu niet daar ik aan de modifast zit is, dat een slechte gewoonte om naar recepten te zoeken.

    reageren