Gerookte zalm met mierikswortelroom

  • 12 toastjes
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
  • 125 g gerookte zalm, klein gesneden
  • 3 sneetjes wit casinobrood
  • toefjes dille voor de garnering

Bereiden

Meng de room in een kom met de mierikswortel en dille. Roer de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met peper.

Verwijder eventueel de korstjes van het brood. Rooster het brood goudbruin en besmeer het met het zalmmengsel.

Snijd de sneetjes diagonaal in vieren en garneer ze met toefjes dille.

Kookboek

Het recept 'Gerookte zalm met mierikswortelroom' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vis

diverse auteurs

Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren in 'Kook ook - Vis'. Denk bijvoorbeeld aan Franse vissoep, Zalmsoufflee en Pilaf... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Gerookte zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!