Sandwich-rolletjes met gerookte zalm
bereiden
wachten
Bevat per portie
113 kcal
7 g eiwit
3 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 wit of bruin casinobrood
- 250 g ricotta of kwark
- 125 g zure room
- 300 g gerookte zalm, in blokjes
- 5 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 15 g kervel of peterselie, fijngehakt
Bereiden
Snijd rondom de korstjes van het brood en snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ca. 1½ cm dik en leg elke plak in de lengte op een stuk plasticfolie.
Roer in een kom de ricotta met zure room los en schep de blokjes zalm en tomaat, de uiringetjes en de kervel erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken brood royaal met het zalmmengsel.
Rol de plakken brood met behulp van het folie (begin aan een korte kant) stevig op tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is. Verpak de rollen stevig in het folie en laat ze in de koelkast in minstens 1 uur stevig worden.
Snijd elke rol in 4-5 plakken en leg deze dakpansgewijs op een schaal.
Extra benodigd
Plasticfolie
Het recept 'Sandwich-rolletjes met gerookte zalm' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Gerookte zalm tips
Reacties op dit recept
- Ada Dit recept lijkt me lekker. Ik wil in april met pasen een high tea organiseren en dan doe ik dit recept er ook bij.