Inktvis met chilipeper

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kg inktvis (de lichamen)
  • plantaardige olie, om in te frituren
  • 2 verse rode chilipepers, in dunne ringen
  • 1 kop verse koriander
  • 50 g bloem
  • 2 verse rode chilipepers, fijngesneden

Bereiden

Halveer de inktvislichamen in de lengte. Kerf in de binnenkant een ruitpatroon en snijd elke helft in de lengte in vijf stukken.

Verhit de olie in een wok en frituur de chilipeperringen tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur dan de koriander tot hij van kleur verandert. Laat de koriander uitlekken op keukenpapier.

Meng de bloem, fijngesneden chilipeper, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper. Schep de inktvis erdoor. Frituur de inktvis in porties tot hij zacht is en laat hem uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de inktvis met de gefrituurde chilipeper en koriander.

Tip

Pas goed op bij het frituren van de chilipeper en koriander, want de olie kan flink spatten.

Kookboek

Het recept 'Inktvis met chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas

diverse auteurs

Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Inktvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!