Provençaalse inktvis
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 1 kg tomaten van verschillende kleuren
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 kg inktvis, in stukken van ongeveer 4 cm
- 2 laurierblaadjes
- paar draadjes saffraan
- 10 roze peperkorrels
- 200 ml witte wijn
- 2 takjes basilicum, blaadjes geplukt en fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Leg de tomaten in een grote schaal en overgiet ze met kokend water. Haal ze na een paar minuten uit het water en verwijder het vel met behulp van een scherp mesje. Snijd ze in blokjes.
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit hierin de ui en het knoflook. Voeg de inktvis toe en bak deze even rondom aan. Voeg dan de tomaten, de laurierblaadjes en het saffraan toe. Roer goed door. Roer de roze peperkorrels erdoorheen en tot slot de witte wijn. Breng aan de kook en laat het geheel op een zacht pitje 35-40 minuten zachtjes koken.
Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer het basilicum erdoorheen.
Lekker met een stuk brood en een groene salade.
Kookboek
Het recept 'Provençaalse inktvis' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Franse keuken
Alain Caron
Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. 'De bijbel van de Franse keuken' is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld