Kabeljauw met een korstje van olijven en pijnboompitten met kerstomaten
bereiden
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets of -haasjes (ca. 300 g)
- 300 g troskerstomaten
- 1 rode ui, in dunne halvemaantjes
- 4 theelepels olijventapenade
- 15 g pijnboompitten
- 15 g panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
- olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C hete lucht / 200 °C elektrisch.
Leg de kabeljauw, kerstomaten en ui in een grote ovenschaal. Bestrijk de vis met de tapenade. Kneus de pijnboompitten grof in een vijzel en roer dan de panko, een snuf zeezout en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de tapenade en druk aan.
Besprenkel de troskerstomaten en ui met wat olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet boven in de oven en bak 15 minuten, tot de vis een knapperig korstje heeft en gaar is. Dien meteen op.
Opmerking
Witte vis kan heel goed met stevige smaken gecombineerd worden - en het textuurcontrast met het pijnboompittenkorstje maakt hier een heel fijne maaltijd van. Je kunt de kabeljauw eenvoudig vervangen door koolvis of een andere duurzaam gevangen witte vis.
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw met een korstje van olijven en pijnboompitten met kerstomaten' is afkomstig uit het kookboek...
De makkelijke bakplaat
Rukmini Iyer
In het nieuwe kookboek 'De makkelijke bakplaat' van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks
... lees verder © Uitgeverij Becht