Kabeljauw met notensaus
bereiden
Bevat per portie
660 kcal
35 g eiwit
53 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 250 g tomaten, in kleine blokjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 125 g hazelnoten, grof gehakt
- 50 g pijnboompitten
- 4 kabeljauwfilet (à ca. 150 g)
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel munt, fijngehakt
Bereiden
Verhit 3 lepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomaat en chilipoeder toe en bak het geheel nog 3 minuten. Roer de hazelnoten en pijnboompitten door de saus en voeg 250 ml water toe en 2 theelepels zout. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukken vis in ca. 8 minuten goudbruin en net aan gaar. Roer de peterselie en de munt door de notensaus en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de stukken vis in de saus en laat ze nog 5 minuten heel zachtjes sudderen. Lekker met rijst.
Het recept 'Kabeljauw met notensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: stockcreations | Shutterstock.com