Kabeljauw puttanesca
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 witte ui
- 6 teentjes knoflook
- 150 g ansjovis
- 1 blik tomatenpassata met stukken (400 g)
- 1 theelepel oregano
- fijngemalen chilivlokken
- 2 theelepels kappertjes
- 100 g zwarte olijven, fijngesneden
- 4 stuks kabeljauwhaasjes
- 2 à 3 courgettes in slingers
- verse platte peterselie
Bereiden
Neem een grote pan en doe er de olijfolie in. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak ze zachtjes in de pan. Voeg er de ansjovis aan toe. Blus met de tomatenpassata, kruid met oregano, chilivlokken, peper en zout. Laat zachtjes koken, voeg er de kappers en de olijven aan toe. Leg de kabeljauw in de saus en schep er de saus goed over. Kook de vis gaar gedurende 8 à 10 minuten.
Maak ondertussen de courgetti en bak ze kort aan in de pan.
Leg de vis op een bord met de courgetti en schep er de saus over. Snipper er de platte peterselie over.
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw puttanesca' is afkomstig uit het kookboek...
Een dagelijkse portie power in 30 minuten
Claudia Van Avermaet
Een drukke dag? Geen zin om te koken? Snel iets op tafel zetten want je moet over een uurtje alweer weg? In 'Een dagelijke portie power in 30 minuten' helpt Claudia Van Avermaet je om in 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd te maken
... lees verder © Uitgeverij LannooKabeljauw tips
Reacties op dit recept
- Marci 150 gram ansjovis? Ik heb er 15 gram van gemaakt.