Vissticks van kabeljauw met tartaarsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- voor de saus
- 150 g mayonaise
- 3 grote augurken, in kleine blokjes gesneden
- 1 eetlepel dille, fijngehakt
- 3 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 ei, hardgekookt
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- peper
- voor de vissticks
- 2 eieren, losgeklopt
- 300 g panko
- 50 g bloem
- 500 g kabeljauwfilet, in reepjes gesneden
- 150 ml olie
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus.
Doe de eieren, de panko en de bloem in drie afzonderlijke kommen. Kruid de visrepen met peper en zout. Wentel de vis eerst in de bloem, daarna in de eieren en tot slot in de panko.
Verwarm de olie in een diepe braadpan tot zeer heet. Bak de visrepen in verschillende keren in de olie (ongeveer 3 minuten) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de vissticks met de tartaarsaus en gekookte aardappelen.
Variatietip
Je kunt de kabeljauw ook vervangen door wijtingfilet.
Kookboek
Het recept 'Vissticks van kabeljauw met tartaarsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Het Smeg koelkastkookboek
Katrien van de Steene
Wat eten we vanavond? Heb je ook geen inspiratie meer om elke dag iets nieuws op tafel te toveren? Of ben je het zat om naar drie verschillende winkels te
... lees verder © Uitgeverij Lannoo