Vissticks met ravigottesaus
bereiden
Ingrediënten
- 600-800 g kabeljauw of een andere stevige witte vis
- 3 eetlepels mosterd
- bloem, om te paneren
- 2 eieren, geklutst
- 150 g panko (Japans broodkruim)
- zonnebloemolie, om in te bakken
- voor de ravigottesaus
- 6 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
- 3 eetlepels augurk, in kleine blokjes
- 1-2 eetlepels citroensap
- handvol platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Meng voor de ravigottesaus de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snijd de vis in repen, tegen de graat in, bestrijk aan één kant heel dun met mosterd. Doe de bloem, het ei en de panko in 3 verschillende kommen en breng op smaak met zout en peper.
Wentel elk stuk vis eerst in de bloem; zorg dat de vis helemaal bedekt is maar niet te dik. Schud de overtollige bloem eraf. Doop de vis vervolgens in het ei en daarna in de panko. Leg opzij tot je klaar bent om te bakken.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de vissticks op middelhoog vuur in 2 minuten per kant goudbruin. Draai de vissticks maar één keer om, anders is de kans groter dat ze uit elkaar vallen. Het is belangrijk dat ze allemaal naast elkaar in de pan passen, gebruik zo nodig 2 pannen of werk in beurten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met ravigottesaus.
Tip
Gebruik bij het omkeren van de vissticks altijd een spatel om te voorkomen dat ze doormidden breken.
Opmerking
'Hoe culinair we ons ook altijd voordoen, het kind in ons heeft stiekem altijd zin in vissticks. Nu vinden we de vriezervariant heerlijk, maar wie extra uit wil pakken maakt ze (bijna) net zo makkelijk zelf.' - Marcus Polman
Kookboek
Het recept 'Vissticks met ravigottesaus' is afkomstig uit het kookboek...
De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben
Marcus Polman
De redactie van FavorFlav.com stelde de lijst samen van '100 beste gerechten die je gegeten moet hebben'. Klassiekers die eigenlijk iedereen zou moeten kunnen maken. Met beroemde gerechten vanuit de hele wereld
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia LelieveldKabeljauw tips
Reacties op dit recept
- Henk Het is ravigotesaus, dus met 1 t, klassieke fout!